De werking van het NESS L300-systeem voor patiënten met een sleepvoet

Een stap vooruit voor patiënten met een sleepvoet

Het L300-systeem voor patiënten met een sleepvoet maakt gebruik van adaptieve draadloze technologie, die waarneemt wanneer de voet van een patiënt zich in de lucht of op de grond bevindt en zich automatisch aanpast aan veranderingen in looptempo en terrein.

  • De orthese stuurt een elektrisch signaal waardoor de spieren die nodig zijn  voor het optillen van de voet geactiveerd worden
  • De orthese stimuleert door middel van elektrostimulatie de juiste zenuwen en spieren om de geringe stimulatie vanuit de hersenen te ondersteunen of zelfs te vervangen.

Het gebruik van FES met nauwkeurig opeenvolgende pulsen

Het systeem maakt gebruik van elektrische stimulatie in een nauwkeurige opeenvolging van pulsen. Deze pulsen activeren de spieren die zorgen voor het optillen van de voet. Dit kan een snel herstel van de motorische functionaliteit bevorderen. Het resultaat is een natuurlijker manier van lopen en daarnaast voelt de patiënt zich veiliger en zelfverzekerder1.

 "We bevestigden de L300 aan het been van mijn patiënt en je zag direct resultaat: hij liep een stuk vloeiender, zonder met zijn heup te zwaaien. Dat was het keerpunt in zijn revalidatie..." - David Patterson, MD medisch directeur, Casa Colina Centers for Rehabilitation USA

Het NESS L300-systeem voor een sleepvoet bestaat uit 3 componenten

L300 Foot Drop System Components1.Comfortabele beenorthese (FS)
De beenorthese is een klein, licht en draadloos en wordt net onder de knie gedragen. De orthese biedt een consequente elektroden positionering voor stimulatie.

2. Innovatieve Intelli-Gait® Voetsensor
De voetsensor wordt op de schoen geplaatst en signaleert of de hiel zich op de grond of in de lucht bevindt. De voetsensor communiceert via signalen met de orthese om de stimulatie aan te passen en helpt patiënten bij het lopen op oneffen ondergronden, bij veranderingen in hoogte en in loopsnelheid.

3. Draadloze Afstandsbediening

De afstandsbediening wordt gebruikt om het systeem aan en uit te zetten, om programma's te kiezen en om stimulatieparameters bij te stellen.

De bedieningsunit werkt ook samen met de programmeerunit van de arts/therapeut, zodat u de stimulatieparameters kunt instellen, aanpassingen kunt maken die automatisch worden opgeslagen in het patiëntendossier, de voortgang in het looppatroon kunt bijhouden en de mate waarin de patiënt zich houdt aan de adviezen kunt monitoren.