Herstel de functie en help uw patiënten hun vrijheid terug te krijgen

Help patiënten sneller, stabieler en met meer vertrouwen te lopen.

Het L300-systeem voor patiënten met een sleepvoet.

Er bestaat nu een manier om patiënten met centraal neurologische aandoeningen te helpen hun vrijheid en onafhankelijkheid terug te krijgen door ze te helpen met meer snelheid, stabiliteit en vertrouwen te lopen1. Het bekroonde L300-systeem voor mensen met een sleepvoet is ontworpen om patiënten met centraal neurologische aandoeningen - patiënten die een beschadiging aan of aandoening van de bovenste motorische neuronen hebben zoals CVA, Multiple Sclerose, hersentrauma en dwarslaesie - te helpen natuurlijker te lopen, met meer snelheid en een betere balans.

De geavanceerde technologie maakt gebruik van Functionele Elektro Stimulatie (FES) middels instelbare kleine pulsen. De orthese communiceert draadloos om elektrische pulsen te sturen naar de n. peroneus communis en naar het motorisch punt van de m. tibialis anterior, die zorgt voor dorsale flexie in de zwaaifase van hetlopen om een sleepvoet te voorkomen.

Naast patiënten helpen meer functionaliteit te krijgen, kan het L300-systeem voor een sleepvoet ook:
L300 Foot Drop System Benefits
  • Spieren opnieuw trainen
  • Spieratrofie voorkomen of verminderen
  • De bewegingsuitslag (ROM) verbeteren
  • Lokale bloedcirculatie verbeteren

Het L300-systeem voor een sleepvoet is een medisch hulpmiddel dat goedgekeurd is door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Het hulpmiddel heeft CE-markering voor de Europese Unie en het wordt wereldwijd gebruikt in revalidatiecentra.

1. Hausdorff JM, Ring H. 2006. The effect of the NESS L300 neuroprosthesis on gait stability and symmetry (samenvatting opgenomen in de platformpresentaties van het CSM-congres van 2007 ). J Neurol Phys Ther. 30(4):198.