De werking van het L300-systeem voor een sleepvoet

Uw levenskwaliteit verbeteren met geavanceerde technologie

Het L300-systeem voor een sleepvoet maakt gebruik van adaptieve draadloze technologie die waarneemt wanneer uw voet zich in de lucht of op de grond bevindt en zich automatisch aanpast aan veranderingen in looptempo en terrein.

  • De beenorthese produceert een elektrisch signaal om specifieke beenspieren samen te laten trekken
  • De orthese stimuleert de juiste zenuwen en spieren in het been die uw voet optillen en u helpen natuurlijker te lopen.

Precisie Elektro Stimulatie

Het systeem maakt gebruik van elektrische stimulatie in een precieze opeenvolging van pulsen. Deze pulsen activeren de spieren die de voet optillen om een stap te zetten. Het resultaat is een natuurlijker looppatroon met een betere stabiliteit en meer vertrouwen1.

Componenten van het L300-systeem voor een sleepvoet

Het L300-systeem voor een sleepvoet bestaat uit drie componenten die draadloos met elkaar communiceren.

L300 Foot Drop System Components

1. Comfortabele en lichtgewicht functionele stimulatie-beenorthese
De L300-beenorthese is een klein, lichtgewicht hulpmiddel dat net onder de knie wordt gedragen. De orthese bevat elektroden die stimulatie geven, precies daar waar het het meest nodig is.

2. Innovatieve Intelli-Gait® Voetsensor  
De voetsensor wordt in de schoen geplaatst en signaleert of de hiel zich op de grond of in de lucht bevindt.

3. Draadloze afstandsbediening
U kunt met de afstandsbediening de stimulatie aanpassen en de unit aan- en uitzetten. U kunt de afstandsbedieningt meenemen in uw zak, tas of handtas.

1. Hausdorff JM, Ring H. 2006. The effect of the NESS L300 neuroprosthesis on gait stability and symmetry (samenvatting opgenomen in de platformpresentaties van het CSM-congres van 2007). J Neurol Phys Ther. 30(4):198.